lunes, julio 10, 2006

Nou alcalde a Viladecavalls

L’Ajuntament de Viladecavalls va elegir el passat dia 29 de juny al nou alcalde del municipi, responsabilitat que va recaure en Sebastià Homs, fins llavors regidor d’Obres i Serveis, i número dos de la llista de Convergència i Unió (CiU).
Homs va ser proclamat màxima autoritat local amb el recolzament de CiU i amb un total de cinc vots, empatant amb la candidatura que també va presentar Francisco García Cano, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), i que va ser recolzada per Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). No obstant això, Homs va resultar escollit, finalment, donat que representava l’opció política que havia obtingut més vots en les últimes eleccions municipals.
Homs va manifestar la seva voluntat de comptar amb les diferents forces polítiques presents al Consistori, i es va referir, per últim, a la complexitat de combinar família, treball i política quan “s’és simplement un regidor”.
Per la seva banda, Glòria Ullés, d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), va donar per acabat, de forma oficial, el pacte de govern amb CiU en la seva intervenció, optant el seu partit per presentar la seva candidatura, amb la intenció de demostrar que “som una alternativa real”, mentre que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) van recolzar la candidatura de Francisco García Cano. Miquel Castilla, del Partit Popular (PP), també va voler optar a l’alcaldia de Viladecavalls.
Ullés va lamentar que CiU hagués volgut finalment trencar el pacte de govern, donat que, segons ERC, el seu manteniment estava directament relacionat amb la permanència de Fèlix Farré com a alcalde de Viladecavalls fins al final del mandat, i va afirmar que la seva formació se sentia dolguda per les formes utilitzades en aquest procés.
Mentre, Cano es va referir a Esquerra durant la seva intervenció, i la va responsabilitzar d’haver propiciat que, “en menys de tres anys i en dues ocasions, l’alcaldia de Viladecavalls acabés en mans de Convergència i Unió”.
Per la seva banda, Joan Olivares, d’ICV, es va referir a l’alternativa presentada pel PSC i ICV, destacant que entre aquest dos partits hi havia una “afinitat política i no personal”, i que així hauria de ser sempre.
Castilla va recordar-li a Homs, d’altra banda, que el PP “està aquí” i que “som i serem necessaris”, i es va mostrar satisfet pel fet de que “es pot fer molta més oposició amb un alcalde amb minoria”.