miércoles, febrero 13, 2008

L’alcalde de Viladecavalls, triga més de 3 mesos en autoritzar al PSC, l’accés a les actes i expedients de l’empresa municipal d’habitatge

http://viladecavalls-francisco/
La resposta en positiu va ser lliurada al Grup municipal del PSC just abans del Ple municipal ordinari del 31 de gener, presumiblement perquè CIU volia estalviar-se la demanda una vegada més, del portaveu socialista.
L’empresa municipal d’habitatge, Viladecavalls Multigestió,“segrestada” pels partits de l’equip de govern.
Inicialment com es normal i comú a les societats municipals, tot el Consistori hi era present. El criteri a la constitució de Viladecavalls Multigestió va ser el de treballar amb la participació de tots, independentment de les divergències que amb funció de les decisions a prendre els membres del Consell d’administració poguessin mantenir. La diversitat de opinions, garantitzava el debat i el funcionament democràtic, i les decisions es prenien per majoria, a la vista del Consell d’administració de composició plural (amb representació de tots els grups municipals).
La majoria política obtinguda per CIU, amb l’aportació imprescindible del PVA, va canviar radical i negativament les coses. La composició del nou Consell d’administració, no va ser ni consensuada, ni pactada, ni tractada amb els grups municipals del PSC, ERC, ICV.
Amb una decisió pròpia de l’antic franquisme, l’Alcalde Sebastià Homs va decidir que només serien presents CIU i PVA. Va tenir a més el cinisme i el tarannà feixista, de oferir un lloc al Consell d’administració, que el PSC, ERC i ICV, s’haurien de repartir. No li va sortir be el menyspreí, ja que els Grups municipals a l’oposició, ho van denunciar.
Viladecavalls Multigestió, gestiona sense transparència i sense democràcia, sota l’autarquia imposada per CIU.
Des de la constitució del nou Consell d’administració, el funcionament de Viladecavalls Multigestió, no te les garanties democràtiques que garantitza la presencia de la representació plural dels Grups municipals presents al Consistori. Els esdeveniments dels quals es té coneixement, son exemples:
-El gerent que hi era a l’anterior legislatura (nomenat per CIU) va dimitir, sense més informació al dia d’avui, que una manifestació oral. Justament tot seguit a la dimissió, el Consell va aprovar la contractació del nou gerent, sense que encara el Consistori sàpiga, don va aparèixer la proposta, i si te la preparació adequada.El que si se sap es que, el antic gerent, ara es el administratiu, i el nou gerent era i es el president actual de CIU a Viladecavalls, i anava a les llistes electorals amb lloc destacat. Curiós.
-L’adjudicació del projecte dels pisos del carrer de Les Orenetes es va realitzar de manera poc transparent, i sense donar informació als Grups municipals del PSC, ERC, ICV, i això s’ha repetit novament i amb altres decisions. Val dir per resumir, que les decisions que prenen no son conegudes, no se sap que fam. Però el que si se sap, es que l’alcalde s’ha rodejat de persones suposadament tècniques en mataria d’urbanisme, provinents de CIU, destacades políticament i a la vegada amb vinculacions al mon de les promotores immobiliàries i empreses d’excavació.