viernes, junio 01, 2007

Primera valoració del PSC de Viladecavalls: “l’abstenció ens ha perjudicat excessivament”

Després de conèixer els resultats definitius de l’escrutini de Viladecavalls, des del PSC volem felicitar les candidatures d'ERC i ICV-EUA, pels resultats que han obtingut mantenint els regidors de l'anterior legislatura, i acceptem democràticament el fet que CIU ha estat el partit més votat al nostre municipi, i la plataforma PVA sigui present al nou Consistori amb el regidor que encapçala la mateixa i dona el nom.
Sense cap mena de dubte aquests no eren uns resultats esperats pel PSC de Viladecavalls i, malgrat no és el moment de fer-ne una valoració en profunditat, sí que en volem fer una primera valoració.
Des del PSC considerem que l’augment de l’abstenció ha perjudicat molt especialment el resultat del PSC. Durant la campanya ja es va veure, que l’abstenció, seria el principal enemic del PSC. La davallada de la participació no ha estat, de ben segur, l'única causa de la pèrdua de 1 regidor del PSC, però serà aquests propers dies quan haurem d’analitzar-ho amb més profunditat.
Amb el resultat de les eleccions municipals s’obre un nou escenari a Viladecavalls, amb mes duresa, mes crispacions, mes desacords i menys participació de la ciutadania amb les decisions públiques, l’acord entre CIU i PVA ve des de el naixement d’aquesta plataforma, el poble de Viladecavalls no guanya amb els resultats d’aquestes eleccions, però es la seva decisió.
Cal esperar que les actituds d’aquestes formacions (CIU i PVA) no hi siguin les mateixes que durant la campanya. Sincerament així ho desitgen. A les forces d’esquerra, de ben segur a l’oposició, ens caldrà mantenir una entesa de treball, com ja s’ha demostrat anteriorment per defensar els interessos dels ciutadans, que CIU, que no ho ha fet abans, dubten ho faci ara.
Som un partit amb vocació de govern, però davant dels resultats, treballarem per fer possible l’acció política i la continuïtat del PSC a l’oposició. Aquesta és ara la nostra prioritat.
Finalment des del PSC valorem molt negativament el clima i la crispació en què s’ha desenvolupat la canpanya electoral, i volem agrair especialment la feina desenvolupada pels membres de les diferents meses electorals al nostre municipi.