martes, junio 12, 2007

Els treballadors de Sony, a Viladecavalls, denuncien que no s'aplica l'increment salarial pactat

Els treballadors de Sony s’han concentrat aquest dimarts al migdia per protestar pel que consideren una mala aplicació dels increments salarials. Segons els empleats, la direcció de Sony no està aplicant els increments que marca el conveni del metall de les comarques de Barcelona.
Segons denuncia el comitè d’empresa, la companyia aplica un increment del salari-conveni del 4,4 per cent a canvi de reduir els complements personals. Això fa que, en global, els salaris no pugin el pactat al conveni, arribant a diferències de 205 euros mensuals com a mínim.
El comitè d’empresa es va reunir dilluns amb el Tribunal Laboral de Catalunya per plantejar el cas. Segons el sindicat UGT, aquest organisme va donar a raó als treballadors, però Sony manté la negativa a aplicar els increments salarials que pertoquen per conveni. Tot i així, els treballadors esperen arribar a un acorsd amb la companyia.
La concentració a la planta de Sony s’ha fet entre dos quarts de dues i dos quarts de tres de la tarda per a què hi puguin participar els treballadors dels dos torns, que fan el canvi a les dues de la tarda