jueves, junio 07, 2007

Els treballadors de Sony es mobilitzaran a Viladecavalls contra una «incorrecta aplicació» salarial

El 24 de maig, la direcció de recursos humans de la factoria va comunicar al comitè d'empresa que havia aplicat de manera unilateral el que Sony considera que havia de ser l'increment estipulat pel nou conveni del metall de Barcelona.
Segons el comitè, aquesta interpretació ha suposat l'absorció d'un complement personal pactat en anys anteriors. En definitiva, que del 4,4% d'increment que el comitè creu que s'ha d'aplicar, la companyia l'ha deixat en un 3,1%, amb un 1,3%, doncs, de diferència que, segons Galeote, els empleats perden.
Després de consultar la plantilla en assemblea, aquesta va acordar, pel dimarts que, concentrar-se a la porta de la fàbrica entre dos quarts de dues i dos quarts de tres de la tarda, durant els intervals de canvi de torn per no fer-ho dins de l'horari laboral.
Tot i tractar-se d'una qüestió que pot semblar d'un pes relatiu, aquest capítol és un més en la tensa relació entre direcció i sindicats durant els darrers anys. Fa tot just un parell de mesos, la firma va enviar a casa 230 treballadors durant tres setmanes per reduir existències, tot i que poc abans havia acceptat convertir en fixos uns 450 treballadors discontinus i invertir 24 milions en la factoria.