martes, diciembre 05, 2006

Vies de comunicació

http://vilaescrits.blogspot.com/2006/12/vies-de-comunicaci.html
Un que viu apartat de les grans urbs, de les grans aglomeracions, que viu en un indret gens turístic, gens conegut, tan sols just necessita un xic de carretera per arribar a una via de comunicació més ràpida. Comprenc doncs tota la gent que viu en indrets semblants, la seva enèrgica protesta quan de cop els hi fan saber que pel seu tranquil poblet hi passarà una autovia. Aquest és el cas per exemple de Joanetes, a la Vall d’en Bas, amb l’imminent construcció de l’autovia Vic-Olot foradant la collada de Bracons. Comprenc també la multitud de gent que aquest passat diumenge va sortir als carrers de Sabadell contra al quart cinturó. I així, amb totes les protestes que es fan sempre quan es planteja la construcció d’una gran infrastructura: l’eix transversal, la variant de Sant Daniel de Girona, l’anella de les Gavarres, l’autopista del Maresme, etc.
Curiós però, que d’altra banda, es demani a l’estat espanyol més inversions per la manca d’infrastructures. Curiós també, que siguem nosaltres els usuaris de carreteres i autopistes que de seguida protestem quan ens trobem atrapats enmig de quilomètriques cues. També curiós és quan reneguem de com retardat està el país en veure que no hi pugui haver una manera més ràpida d’anar d’Olot a Vic sense donar tantes voltes.
Dies enrera ja vaig dir que som un país contradictori. No sols està per fer sinó que a més no sabem com l’hem de fer, ni cap a on anar. Crec que de tant en quan ens hauríem d’asseure un xic, mirar què tenim, què falta, i com organitzar-ho tot plegat. La gent té dret a discrepar, sí, però ningú vol arribar tard a casa o a la feina per culpa de males carreteres o cues insuportables. Quant d'enrenou tindrem entre avui i demà pel llarg pont de la puríssima? quants accidents es comptaran? Tot funcionarà correctament??.