lunes, diciembre 18, 2006

Primera Conferència Internacional de Mesura i Modelització de la Sostenibilitat

Terrassa i la UPC van ser la ciutat i la Universitat que per primer cop al mon van aplegar als tècnics i científics internacionals que han desenvolupat sistemes i formules capaces de mesurar objectivament els resultats i les accions sostenibles que els governs i les institucions o les empreses de tot el mon han posat en marxa desprès de la Cimera de Riu. La conferencia es doncs una eina de primer ordre per a la presa de decisions respecte a polí¬tiques mediambientals i socials i omple, alhora, un espai del coneixement fins ara inèdit i necessari.
Durant els dies 16 i 17 de Novembre 3 institucions van ser les responsables de posar a la ciutat vallesana al centre del mapa mundial: la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya i l'Observatori de la Sostenibilitat d'Espanya, tot amb el suport de l’ajuntament de Terrassa.
A la inauguració d’aquesta Primera Conferencia Internacional van assistir el Rector de UPC, el Secretari d'Estat per al Medi Ambient; el Conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, l’alcalde de Terrassa, el Director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, Enric Carrera i la delegada per al medi ambient de la Diputació de Barcelona. Mes e 200 persones inscrites, 100 ponències i 30 països de tots els continents son les xifres que ens apropen a l’èxit de la convocatòria. L’hotel Don Cándido va ser el lloc a on els científics van avaluar l’eficàcia de les accions que els governs i les institucions de tot el mon estan posant en marxa. Avaluació i també prospecció, ja que moltes de les 100 ponències van posar sobre la taula fórmules i sistemes que permeten dibuixar escenaris de futur de sostenibilitat sobre els que es mourà el món a mig termini.