martes, mayo 08, 2007

CiU vol recuperar la majoria perduda el 2003 per evitar el tripartit a Viladecavalls

l'anàlisi de Viladecavalls . El Punt. J. ALEMANY. Viladecavalls
CiU viurà aquests comicis com una revàlida amb l'objectiu de recuperar la majoria absoluta perduda el 2003. Aleshores, i amb Fèlix Farré d'alcalde, es va gestar un pacte amb ERC que es va trencar el juny del 2006 amb el relleu de Farré per Sebastià Homs. ERC, encapçalada per Glòria Ullés, van decidir deixar sols CiU en considerar que no s'havia pactat un canvi d'alcalde.
Aleshores no es va produir un pacte d'esquerres (PSC, ERC i ICV), una opció que des de fa temps defensa el candidat socialista Francisco García Cano, però els últims esdeveniments al municipi podrien fer reviure aquesta opció.
El darrer episodi que ha unit més que mai l'oposició –també el PP, que estrena candidat amb José María Sánchez–, a Sebastià Homs ha estat el quart cinturó, ja que van presentar una moció de reprovació a l'alcalde en considerar que només buscava protagonisme i els amagava informació en el seu enfrontament amb Foment, i en negar-se a firmar les expropiacions si no li garantien que seria subterrani. En l'horitzó encara hi ha més recels per la proposta de futur trasllat dels veïns de la Tendera afectat per l'autovia orbital.
El panorama polític s'amplia amb l'aparició de la Plataforma per Viladecavalls Actiu, que lidera l'exregidor socialista Paco Vega, que ja ha fet esclatar la primera polèmica en censurar que no li deixen els fanals per penjar propaganda.